Πελάτες - Έργα
Δήμος Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά αποτελεί τον 5ο μεγαλύτερο σε πληθυσμό Δήμο της Ελλάδας. Διαθέτει το μεγαλύτερο λιμένα της χώρας και έναν από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, τόσο ως προς τον ετήσιο όγκο εμπορευματοκιβωτίων όσο και ως προς τη διέλευση επιβατών. Έτσι, ο Δήμος του Πειραιά είναι  σημαντικό εμπορικό κέντρο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ένα μεγάλο διεθνές ναυτιλιακό και εφοπλιστικό κέντρο.

Ο Δήμος Πειραιά ψηφιοποιεί τις υπηρεσίες του, με την web πλατφόρμα «eLocalGovernments.gr»

Η επιλογή

Ο Δήμος Πειραιά για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του, εμπιστεύτηκε την πολυετή εμπειρία που διαθέτει η SingularLogic στην παροχή ευέλικτων λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επέλεξε την web πλατφόρμα eLocalGovernments.gr, για να παρέχει σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Πληρωμών (Ηλεκτρονικών Ειδοποιήσεων και Ηλεκτρονικών Πληρωμών μέσω e-banking) και Ηλεκτρονικών Αιτήσεων, που αναβαθμίζουν την εμπειρία των πολιτών και των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα διευκολύνει και αυτοματοποιεί το έργο των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο στόχος του Δήμου Πειραιά, ήταν να προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση τους, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία και παράλληλα να αποσυμφορηθούν τα σημεία συναλλαγής με τους πολίτες, εξοικονομώντας ταυτόχρονα διαχειριστικό χρόνο και κόστος.

 

Επιχειρηματικές προκλήσεις

Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αλλά και της επιτακτικής ανάγκης για εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, μείωση του κόστους και αύξηση των εσόδων των ΟΤΑ, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών τους είναι μονόδρομος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Πειραιά ήθελε να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, για να διευκολύνει την καθημερινότητα και να βελτιστοποιήσει την ποιότητα ζωής των δημοτών του και των επιχειρήσεων που υπάγονται σε αυτόν, αλλά και να μειώσει το διαχειριστικό του κόστος.

Λύση

Η υλοποίηση της λύσης έγινε σε δύο φάσεις, για να εξασφαλίσει στο Δήμο Πειραιά, την έγκαιρη και ολοκληρωμένη υλοποίηση των κρίσιμων σημείων του έργου, αλλά και τη συνεχή βελτιστοποίηση του παραδοτέου. Αρχικά ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία των Ηλεκτρονικών Πληρωμών δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να ενημερώνονται για τις οφειλές τους και να προβαίνουν στην εξόφλησή τους. Στη δεύτερη φάση, η οποία υλοποιήθηκε το ίδιο έτος, ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Ηλεκτρονικών Αιτήσεων που επιτρέπει την ηλεκτρονική καταχώρηση και παρακολούθηση της πορείας αιτήσεων από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. 

Ηλεκτρονικές Πληρωμές

Με την υπηρεσία «Ηλεκτρονικές Πληρωμές», οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet, ταυτοποιούνται και συνδέονται για να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια οφειλών τους, να διαχειριστούν τις οφειλές τους (π.χ. να τις ομαδοποιήσουν και να δημιουργήσουν μία συγκεντρωτική  νέα ταυτότητα οφειλής για να εξοφλήσουν τις επιλεγμένες οφειλές τους), αλλά και να ενημερωθούν από την καρτέλα των στοιχείων οφειλέτη που τηρεί ο Δήμος. 

Σε μικρό χρονικό διάστημα από την έναρξη της υπηρεσίας αυξήθηκε η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πληρωμών του Δήμου και ταυτόχρονα μειώθηκε ο όγκος της τηλεφωνικής και με φυσική παρουσία εξυπηρέτησης των πολιτών, για θέματα οφειλών.

Ηλεκτρονικές Αιτήσεις

Με την υπηρεσία των «Ηλεκτρονικών Αιτήσεων», και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών στο taxisnet, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, μέσω του site του Δήμου, μπορούν να καταχωρούν μέσω web, τις Αιτήσεις τους προς τις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, να παρακολουθούν την πορεία διεκπεραίωσης τους και στη συνέχεια, να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά τα παραγόμενα έντυπα. Οι χρήστες κατά την καταχώρηση της Αίτησής τους, έχουν τη δυνατότητα, να επισυνάψουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από την εκάστοτε υπηρεσία του Δήμου και να εκτυπώσουν μέσα από την πλατφόρμα, ενώ ενημερώνονται μέσω e-mail για την πορεία των αιτήσεων τους.  Η υπηρεσία αυτή προσέφερε άμεση και αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων, για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και συνέβαλε στην αποσυμφόρηση των σημείων συναλλαγής. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος εξυπηρετεί ηλεκτρονικά τους Πολίτες με δεκάδες τύπους αιτήσεων, ενώ σταδιακά εντάσσει και νέους τύπους.

Οφέλη

Οφέλη για το Δήμο

 • Αποσυμφόρηση στα σημεία συναλλαγής
 • Αύξηση των συναλλαγών και των εσόδων
 • Αύξηση της διαδραστικότητας μεταξύ των Πολιτών και του Δήμου Πειραιά, με αμφίδρομη και προσωποποιημένη επικοινωνία
 • Ασφάλεια Δεδομένων
 • Αξιοπιστία προς τους Πολίτες με ένα σύγχρονο ψηφιακό προφίλ, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους
 • Ο Δήμος κατά την περίοδο της πανδημίας παρείχε απρόσκοπτα τις σχετικές υπηρεσίες
 • Απλοποίηση καθημερινών λειτουργιών
 • Εξοικονόμηση πόρων

 

Οφέλη για τους Πολίτες

 • Γρήγορη, άμεση και απομακρυσμένη εξυπηρέτηση, χωρίς κόπο και αναμονή σε ουρές
 • Άμεση πληροφόρηση για τις οφειλές και το ιστορικό πληρωμών με διαφάνεια
 • Άμεση καταχώρηση αιτήσεων και ταχύτερη διεκπεραίωση
 • Πρόσβαση από παντού, 24x7
 • Ασφάλεια δεδομένων & ταυτοποίηση μέσω taxisnet
 • Ενισχυμένη εμπειρία εξυπηρέτησης

Δείτε Επίσης

Η SingularLogic ανέλαβε την υλοποίηση και υποστήριξη συστήματος ηλεκτρονικού φακέλου υγείας και mobile εφαρμογής για τις νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου Υγεία.
Η SingularLogic υλοποίησε με επιτυχία το ολοκληρωμένο σύστημα SingularLogic Enterprise ERP. Με την πάροδο του χρόνου, το πρόγραμμα εξελίχθηκε, και σήμερα το σύστημα περιλαμβάνει την προσαρμοσμένη...
H SingularLogic ανέλαβε την  υλοποίηση της Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης του ΟΤΕ (www.ote.gr), μέσω της χρήσης τεχνολογιών αιχμής και της υιοθέτησης προηγμένων αρχιτεκτονικών.
Η SingularLogic ανέλαβε την υλοποίηση έργου ανάπτυξης και εγκατάστασης συστήματος Διαχείρισης Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών για την Τράπεζα  Eurobank. Το σύστημα βασίσθηκε στην εφαρμογή Credit...