Πελάτες - Έργα
ΔΕΛΤΑ

Η  ΔΕΛΤΑ Τροφίμων, μέλος του Ομίλου Vivartia, είναι ο μεγαλύτερος  Όμιλος στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα. Στόχος της εταιρίας εδώ και 60 χρόνια είναι να ικανοποιεί καθημερινά τις διατροφικές ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα, άριστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας.
Σήμερα η ΔΕΛΤΑ διαθέτει 7 υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής εντός και εκτός Ελλάδας, 4 σταθμούς συγκέντρωσης γάλακτος και πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων. 

ΔΕΛΤΑ

Η SingularLogic ανέλαβε έργο που περιλαμβάνει τον επανασχεδιασμό, την υλοποίηση και λειτουργία, όλων των συστημάτων πληροφορικής και των επιχειρησιακών διαδικασιών των εταιρειών ΔΕΛΤΑ, ΒΙΓΛΑ, ΕΥΡΩΤΡΟΦΕΣ στην Ελλάδα και UNITED MILK COMPANY (UMC) στη Βουλγαρία, καθώς και τη VIVARTIA Συμμετοχών, υποστηρίζοντας συνολικά 3.000 χρήστες σε καθημερινή βάση.  Έτσι Με την συνεργασία της SingularLogic η εταιρεία ΔΕΛΤΑ Τροφίμων λειτουργεί με μοντέλο Complete IT InSourcing στα πλαίσια των υπηρεσιών Business Process Outsourcing (BPO).

 

Επιχειρηματικές προκλήσεις
  • Τα υπάρχοντα συστήματα ήταν πεπερασμένης τεχνολογίας, με υψηλό ετήσιο λειτουργικό κόστος (ρεύμα, ψύξη, κλπ.) και υψηλό κόστος διαχείρισης λόγω της πολυπλοκότητας τους.
  • Υπήρχε ανάγκη για δημιουργία disaster site δεδομένης της έκτασης των θυγατρικών και της σημαντικότητας της εγκατάστασης.
  • Υπήρχε η απαίτηση για κεντρικό ανασχεδιασμό των πληροφοριακών συστημάτων (reengineering) ώστε να αποκτήσουν κοινές δομές διαδικασιών και δεδομένων για επέκταση σε όλες τις θυγατρικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με το ίδιο μοντέλο Λειτουργίας.
Λύση
  • Δημιουργήθηκε κοινή κεντρική υποδομή ΙΤ σε επίπεδο ενιαίου κέντρου δεδομένων στις εγκαταστάσεις του Data Center της SingularLogic και υλοποιήθηκε το Disaster Recovery Site.
  • Έγινε πλήρης ανασχεδιασμός όλων των βασικών λειτουργιών στο σύστημα SAP με στόχο την καλύτερη λειτουργικότητα και την εξοικονόμηση πόρων και χρόνου. Ενδεικτικά ανασχεδιάστηκαν διαδικασίες όπως MRP, Plant Maintenance, Distribution Cost Analysis και Customer P&L.
  • Εφαρμόστηκε το μοντέλο Business Process Outsourcing (BPO) με την υπηρεσία Complete IT InSourcing, δηλαδή η SingulaLogic έχει αναλάβει πλήρως τη λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής αλλά και επιχειρησιακών διαδικασιών.
     
Οφέλη
  • Επιχειρησιακά οφέλη: Κοινές διαδικασίες, δομές δεδομένων και συστήματα για όλο τον όμιλο, δυνατότητα ταχύτατης επέκτασης σε κάθε νέα βιομηχανική μονάδα και σε βάθος ανάλυση των επιχειρησιακών δεδομένων για την Διοίκηση, άριστη εξυπηρέτηση των πελατών, προτυποποίηση διαδικασιών και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών.
  • Outsourcing οφέλη: Μεγαλύτερη προβλεψιμότητα και έλεγχος, ενασχόληση προσωπικού της εταιρείας με τις κύριες επιχειρησιακές δραστηριότητες, συνεχής πρόσβαση σε εξειδικευμένους τεχνικούς και συμβούλους (προσωπικό SingularLogic), συμφωνημένο Επίπεδο Υπηρεσιών (SLA) με σταθερό κόστος, συνολική μεταφορά της επιχειρησιακής συνέχειας και της διαχείρισης των κινδύνων αποκλειστικά στη SingularLogic ως παρόχου της υπηρεσίας, δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε νέες τεχνολογίες. 

Δείτε Επίσης

Η επιλογή Ο Δήμος Πειραιά για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του, εμπιστεύτηκε την πολυετή εμπειρία που διαθέτει η SingularLogic στην παροχή ευέλικτων λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού σε Οργανισμούς...
Η SingularLogic ανέλαβε την υλοποίηση και υποστήριξη συστήματος ηλεκτρονικού φακέλου υγείας και mobile εφαρμογής για τις νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου Υγεία.
Η SingularLogic υλοποίησε με επιτυχία το ολοκληρωμένο σύστημα SingularLogic Enterprise ERP. Με την πάροδο του χρόνου, το πρόγραμμα εξελίχθηκε, και σήμερα το σύστημα περιλαμβάνει την προσαρμοσμένη...
H SingularLogic ανέλαβε την  υλοποίηση της Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης του ΟΤΕ (www.ote.gr), μέσω της χρήσης τεχνολογιών αιχμής και της υιοθέτησης προηγμένων αρχιτεκτονικών.