Λύσεις για πρατήρια καυσίμων & ενέργειας

SingularLogic Fuel Retail

ολιστική IT Integrated λύση για τις ανάγκες των σύγχρονων πρατηρίων καυσίμων & ενέργειας

 • > 1.700 πρατήρια όλων των τύπων πανελλαδικά
 • Η επιλογή όλων των εταιρειών πετρελαιοειδών για τα ιδιολειτουργούμενα πρατήρια : Coral/Shell, ΕKΟ & BP, AVIN, ELIN & Aegean
 • > 1,1 εκ. συναλλαγές/ημέρα με λύσεις λιανικής & διαχείρισης καυσίμων SingularLogic

 

Η SingularLogic, με περισσότερα από 35 χρόνια ενεργής παρουσίας στον κλάδο του Retail, ήταν η πρώτη που το 1998 υλοποίησε IT σύστημα παρακολούθησης καυσίμων και λιανικής πώλησης στην Ελλάδα. Η λύση Fuel Retail της SingularLogic ενέταξε τη διάσταση της πληροφορικής στα πρατήρια καυσίμων ως αυτόνομη οντότητα, προσφέροντας μία ολιστική ΙΤ λύση, η οποία εξελίσσεται διαρκώς και καλύπτει αποτελεσματικά τις σύνθετες ανάγκες των σύγχρονων πρατηρίων:

 • Καλύπτει τις απαιτήσεις για συμμόρφωση στη σχετική νομοθεσία
 • Διευκολύνει την καθημερινή λειτουργία τους
 • Βελτιώνει το customer experience μέσω πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών από τις αίθουσες λιανικής των πρατηρίων 
 • Συμβάλει στη δημιουργία επιτυχημένων loyalty προγραμμάτων για τους καταναλωτές

Στην ελληνική αγορά καυσίμων δραστηριοποιούνται οι μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών, με δικά τους δίκτυα πρατηρίων ή πρατήρια συνεργατών με franchise και υπάρχει ιδιαίτερα έντονος ανταγωνισμός σε επίπεδο ποιότητας, εξυπηρέτησης και επικοινωνίας. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο καταναλωτής, οι προτιμήσεις και οι συνήθειες του οποίου έχουν αλλάξει αρκετά. Ο καταναλωτής επιθυμεί προσωποποιημένες υπηρεσίες, ταχύτητα, κορυφαία εξυπηρέτηση, ποιότητα, ανταγωνιστικές τιμές και να μπορεί να πραγματοποιεί συμπληρωματικές αγορές από το πρατήριο.

Οι απαιτήσεις των πρατηρίων είναι πολυδιάστατες και αφορούν στο customer experience & loyalty, στις νομοθετικές υποχρεώσεις αλλά και στη βέλτιστη επιχειρηματική διαχείρισή τους.  Αναλυτικότερα:

 • Παρακολούθηση αντλιών & αποθεμάτων δεξαμενών σύμφωνα με τη νομοθεσία Εισροών-Εκροών
 • Αυτοματισμούς και διασύνδεση με τον εξοπλισμό του πρατηρίου
 • Ειδικός εξοπλισμός και περιφερειακά συστήματα για την πώληση των καυσίμων
 • Αυτόματους πωλητές καυσίμου, Σύστημα αναγνώρισης υπαλλήλων, Διαχείριση οχημάτων, Ηλεκτρονικές πινακίδες τιμών
 • Διαχείριση λιανικών πωλήσεων, με ταυτόχρονη κεντρική παρακολούθηση
 • Τιμολόγηση επί βυτίου - Σφράγιση βυτιοφόρων
 • Γρήγορη εξυπηρέτηση του καταναλωτή και απρόσκοπτη λειτουργία του πρατηρίου
 • Σύστημα πιστότητας/επιβράβευσης πελατών
 • Κεντρική Διοίκηση δικτύου πρατηρίων, εφαρμογή εμπορικών πολιτικών & διαδικασιών λειτουργίας

StationManager Σύστημα Εισροών Εκροών

Ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης καυσίμων με πολλαπλές δυνατότητες επέκτασης που εξασφαλίζει Αυτοματοποίηση των διαδικασιών - Διασφάλιση αποθεμάτων - Έλεγχο ισοζυγίου (εισροές – εκροές) - Αυτόματη καταγραφή παραλαβών - Έλεγχο διαρροών.  Είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις προδιαγραφές του νόμου και των οδηγιών από τα αρμόδια Υπουργεία. Η λύση περιλαμβάνει Διαχείριση αντλιών, Διαχείριση δεξαμενών, Κεντρική διαχείριση και απομακρυσμένη εποπτεία δικτύου πρατηρίων.

Πλαισιώνεται από συμβατό εξοπλισμό κορυφαίων κατασκευαστών, που ολοκληρώνει τη λύση & επεκτείνει τις δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιήσει ένα πρατήριο. Ενδεικτικά, Βυθομετρικές ράβδοι δεξαμενών, Αυτόματοι πωλητές καυσίμου, Σύστημα αναγνώρισης υπαλλήλων ή και πελατών, Ηλεκτρονική πινακίδα τιμών, Διαχείριση Οχημάτων, Ηλεκτρονικό καταγραφικό αντλητικού μηχανισμού πετρελαίου θέρμανσης.

Στα πλαίσια της διαρκούς εξέλιξης του συστήματος StationManager, ενσωματώνεται σταδιακά και η δυνατότητα παρακολούθησης και διαχείρισης Ηλεκτροφορτιστών (EVCs).

Retail System

Οι λύσεις λιανικής της SingularLogic παρέχουν πλήρη δια-λειτουργικότητα με το StationManager, διασυνδέονται με συστήματα Fintech για ψηφιακές πληρωμές και με τερματικά ηλεκτρονικών πληρωμών, για την πώληση ειδών και υπηρεσιών στα convenience stores των πρατηρίων (C-Stores), τα οποία είναι από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους του λιανεμπορίου. Τέλος, τόσο για τα πρατήρια ιδιωτών όσο και για τα εταιρικά δίκτυα πρατηρίων, οι λύσεις λιανικής υποστηρίζονται από αντίστοιχες back office εφαρμογές.

Galaxy CRM & Loyalty

Ευέλικτο CRM σύστημα για επιτυχημένα προγράμματα πιστότητας.  Διαχειρίζεται αποτελεσματικά μέλη, πολλαπλά επίπεδα loyalty, δυναμικά σενάρια επιβράβευσης, διασυνδέεται με POS, παρακολουθεί το ιστορικό των πόντων ανά πελάτη, τη συνολική  απόδοση του προγράμματος και διαχειρίζεται προσωποποιημένες ενέργειες marketing και διαλειτουργεί με loyalty portals, apps και με συσκευές αναγνώρισης, smart, proximity cards, vehicle rings κ.ά.  

Τιμολόγηση επί Βυτίου

Σύστημα φορητής τιμολόγησης επί βυτίου, με ειδικό εξοπλισμό για να ανταποκρίνεται στις σκληρές συνθήκες πεδίου, επιτρέπει στο διανομέα καυσίμου να εκδίδει ηλεκτρονικά παραστατικά με σήμανση στο σημείο διανομής, έχοντας στη διάθεση του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον πελάτη και τις παραγγελίες του.

Λύσεις φυσικής ασφάλειας

Ο τομέας αυτός έχει πλέον αναβαθμιστεί και όλα τα συστήματα διασυνδέονται με ΙΤ υποδομές. Η SingularLogic αναλαμβάνει τη μελέτη, το σχεδιασμό και την εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων ελεγχόμενης πρόσβασης, ασφάλειας και εποπτείας όπως Συστήματα συναγερμού, ελέγχου πρόσβασης, πυρανίχνευσης/πυροπροστασίας, Video analytics.

Λύσεις Digital Signage

Η ψηφιακή σήμανση είναι μέσο για στοχευμένη διαφήμιση στο σημείο πώλησης με δυναμικό περιεχόμενο και μπορεί να ελέγχεται κεντρικά.  Στα πρατήρια, η χρήση τους στο χώρο της «πλατείας», αλλά και εντός του C-Store, ενδείκνυται για την ενημέρωση των πελατών (επικαιρότητα, καιρός, κίνηση), και για την προώθηση προϊόντων & υπηρεσιών.

Συστήματα ενεργειακής διαχείρισης ΙοΤ

Μέσω της SenseOne IoT Platform παρέχονται εργαλεία για την παρακολούθηση του ενεργειακού αποτυπώματος καθώς και άλλων μετρήσεων, που συλλέγονται από αισθητήρες, όργανα και συστήματα, σε πραγματικό χρόνο, αφορούν στην παρακολούθηση, καταναλώσεων π.χ. φωτισμός, ψύξη/θέρμανση, θερμοκρασίες ψυγείων, πλήρωσης σκαφών συλλογής αποβλήτων αλλά και περιβαλλοντικών συνθηκών όπως εσωτερική θερμοκρασία, υγρασία, κ.λπ. Η πλατφόρμα SenseOne IoT παρουσιάζει realtime τα δεδομένα σε έξυπνα Dashboards βάσει των οποίων προτείνονται διορθωτικές ενέργειες για την αποδοτικότερη, οικονομικότερη, ασφαλέστερη και πιο φιλική στο περιβάλλον διαχείριση και λειτουργία.

Support Services

Η εξυπηρέτηση των πρατηρίων είναι κομβικός παράγοντας για την απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων τους. Η SingularLogic παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε έως και 24x7 βάσει SLAs, μέσω τηλεφωνικού κέντρου, με Remote και Field υπηρεσίες, πανελλαδικά.

 • Σπονδυλωτή και πλήρως επεκτάσιμη λύση που υποστηρίζει την ανάπτυξη δικτύου  
 • Η κεντρική διαχείριση και παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των πρατηρίων από ένα σημείο, διασφαλίζει την οργάνωση και το συντονισμό του δικτύου των καταστημάτων, με πλήρη διαφάνεια στα δεδομένα λειτουργίας
 • Εύκολη ενσωμάτωση νέων δραστηριοτήτων πωλήσεων στα πρατήρια, βάσει στρατηγικών πλάνων κάθε επιχείρησης για πρατήρια one-stop-shop, που προσφέρουν διευρυμένη εξυπηρέτηση και εμπλουτισμένο εύρος ειδών και υπηρεσιών π.χ. φαγητό και καφέ.
 • Ταχύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη με αυτοματοποιημένες διαδικασιών πώλησης και πληρωμών (Cardlink, SIA, EDPS, Viva, OKTO, Tora, κ.λπ.)
 • Έξυπνο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον εργασίας που προφυλάσσει τον χρήστη από χειριστικά λάθη, παρέχει ασφάλεια στις συναλλαγές και ιχνηλασιμότητα στον οργανισμό
 • Εύκολος σχεδιασμός προωθητικών ενεργειών λιανικής στο backoffice, με άμεση υιοθέτηση στα πρατήρια και τα επιλεγμένα σημεία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα  
 • Το σύστημα πιστότητας ισχυροποιεί το δεσμό του πελάτη με την επιχείρηση και το πρατήριο, βελτιώνει την εμπειρία του επιβραβεύοντάς τον
 • Απρόσκοπτη λειτουργία του πρατηρίου με άμεση και ποιοτική υποστήριξη. Περισσότεροι από 60 εξειδικευμένοι μηχανικοί και σύμβουλοι, προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αρχικής εγκατάστασης, εκπαίδευσης και διαρκή υποστήριξη, τηλεφωνική, remote και field, έως και 24x7 εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των πρατηρίων πανελλαδικά.